Zeil arrangementen

... aanvullende arrangementen bij de bootverhuur

Varen en fotograferen: met een "skûtsje" op het Wolderwijd

Samen met Fotoreportages Anita Riemersma uit Almere een foto-uitje / fotoworkshop, waarbij we varen/ zeilen met de "Ebenhaezer" en fotograferen gecombineren.
Onderweg kunnen de deelnemers foto's maken op en vanaf de boot, maar we gaan ook aan land bij de eilandjes Knarland en De Zegge voor metname natuurfotografie.

Fotograaf Anita Riemersma zal de deelnemers hints en tips geven op fotografisch gebied. Je hoeft geen grote of dure camera te hebben om mee te gaan, elke camera (of smartphone) is goed. Iedereen kan dus mee.

We vertrekken om 9.00 uur uit de Bolhaven en zijn rond 13.00 uur weer terug. De kosten voor het foto-uitje bedragen € 55 p.p. Dit is inclusief koffie of thee met wat lekkers aan boord.

Heb je zin om mee te gaan? Geef je dan snel op door een email te sturen naar info@anitariemersma.nl. Er zijn nog maar enkele plaatsen vrij. VOL = VOL!

 

Meimaand fietsmaand / maand van de watersport arrangementen:

Eten gecombineren met een zeiltocht

Water maakt hongerig.

We bieden een aantal mogelijkheden om aan boord of op een prachtig eiland te eten.
Geniet na in de avondzon bij een gezellig kampvuur.

Bekijk de mogelijkheden voor catering aan boord

Tijdens dagtochten is de koffie en thee aan boord bij de prijs inbegrepen!

 

Overnachten aan boord gecombineerd met dag(deel) zeilen

Alvast de avond voorafgaand inschepen om bij te kletsen met je vrienden op een eiland rond een kampvuur of sluit de dag af met bbq en kampvuur na een dag op het water waarbij iedereen een drankje mag drinken en niemand vroeg naar huis hoeft.

Bekijk de mogelijkheden van overnachten aan boord.

 Vergaderen aan boord en daarna zeilen

Organiseer een  overleg of  vergadering met uw afdeling of team in een bijzondere omgeving? Het kan aan boord! Zonder Extra Kosten

bekijk de mogelijkheden vergaderen (gratis) aan boord

Avontuurlijke arrangementen; in samenwerking met VVV Zeewolde


  • Fietsen en varen: combineer een paar uur zeilen met een fietstocht. U zeilt met de Ebenhaëzer naar een restaurant aan het water, b.v. De Jutter aan het Erkermederstrand  www.erkemederstrand.nl/ontbijt_lunch.html hier kunt u iets eten of drinken en met de gereedstaande fiets door de prachtige natuur terug naar het dorp. Voor groepen tot 24 personen kan het restaurant ook als wisselplaats gebruikt worden, dwz. de fietsers zeilen mee terug en de zeilers gaan verder op de fiets. Arrangement is inclusief, boothuur, koffie, thee aan boord, fietshuur en een lunch in het restaurant de Jutter. De overige dranken worden in rekening gebracht. Minimale deelname 8 personen max 24. Prijs vanaf € 57,50 per persoon. In het weekend en op feestdagen geldt een toeslag van € 5 p.p.

  • Zeilvaart ontmoet stoom: Bij Nijkerk in de polder staat het stoomgemaal Hertog Reijnout  www.stoomgemaalnijkerk.nl en is soms werkend te bewonderen. Deelnemers varen met het 100 jarige zeilende vrachtschip Ebenhaëzer van Sylfe Zeiltochten zoveel mogelijk onder zeil heen en terug over de Veluwe Randmeren naar het gemaal. De deelnemers worden actief betrokken worden bij het reilen en zeilen van het Skûtsje. Een sluispassage hoort bij deze tocht. De reis is inclusief koffie, thee en een lunch aan boord en entré.
    Inschepen vanaf 9.30 uur. Aankomst Zeewolde uiterlijk 18.00 uur. Niet op zondag en maandag.
    De tocht gaat door bij 8 deelnemers. Maximaal aantal deelnemers is 12. Prijs € 50 per persoon.

  • Zeilen met een stadswandeling Harderwijk. U kunt de zeiltocht onderbreken of aanvullen met een stadswandeling in Harderwijk onder leiding van een stadsgids. De wandeling duurt ca 1,5 uur. Prijs voor de wandeling € 3 per persoon. Reserveren via uw schipper. www.stadsgidsenharderwijk.com/ 
  • Vaartocht naar Spakenburg: Zoveel mogelijk zeilen onder deskundige begeleiding, door de prachtige omgeving van de Randmeren, op de grens van het “nieuwe” en het “oude” land. De deelnemers kunnen naar hartelust “meewerken” aan boord. Denk aan zeilen hijsen en sturen. Uiteraard is er volop gelegenheid om te relaxen en van de natuur te genieten. Ontvangst vanaf 9.00 uur met koffie / thee aan boord van de Ebenhaëzer in de Bolhaven in Zeewolde. De afvaart is om 9.30 uur. Na een tocht van ongeveer 2,5 uur leggen we aan in de haven van Spakenburg. In Spakenburg aangekomen heeft u een aantal uren de tijd om het stadje te bekijken. Om 14.30 uur hijsen we weer de zeilen om terug te keren naar de thuishaven Zeewolde. Minimale deelname is 8 personen. De maximale groepsgrootte is 12 personen. Prijs € 60 per persoon. In het weekend en op feestdagen geldt een toeslag van € 5 p.p.
  • Vaartocht naar Elburg. Zoveel mogelijk zeilen onder deskundige begeleiding, via het aquaduct bij Harderwijk over het Veluwemeer naar de oude haven van het Vissersstad Elburg. De deelnemers mogen naar hartelust “meewerken” aan boord. Denk aan zeilen hijsen en sturen. Uiteraard is er volop gelegenheid om te relaxen en van de natuur te genieten. U wordt om 8.30 uur ontvangen met een kopje koffie of thee aan boord van de Ebenhaëzer in de Bolhaven in Zeewolde. De afvaart is om 9.00 uur. Na een tocht van ongeveer 3 uur leggen we aan in de oude haven van het vissersstadje Elburg. In Elburg heeft u een aantal uren de tijd om het stadje met talloze monumentale gebouwen te bezoeken. In het knusse haventje, bij de vischpoort is nog een originele visafslag. Om 14.30 uur hijsen we weer de zeilen om terug te keren naar Zeewolde. Minimale deelname is 8 personen. De maximale groepsgrootte is 12 personen. Prijs € 60 per persoon. In het weekend en op feestdagen geldt een toeslag van € 5 p.p. 

Samen zeilen met meerdere schepen voor grote groepen


Met meer dan 12 personen varen? het kan met meerdere schepen!

Wanneer uw groep uit meer dan 12 personen bestaat, kan dit opgelost worden door het inhuren van een extra schip. De schepen blijven bij elkaar in de buurt. We eten gezamenlijk op een eiland of als de schepen bij elkaar langszij liggen of varen. We kunnen een wedstrijdelement aan de reis toevoegen waardoor het ook nog een sportief karakter krijgt. Tijdens de reis kan er een uitwisseling van passagiers plaatsvinden tussen de verschillende schepen, zodat de groep van samenstelling varieert en men kennis kan maken met meerdere schepen.

De extra schepen hebben een maximale capaciteit van 10 of 12 personen en variëren in prijs. Voor een groep van 36 personen kunt u dus met 3 schepen gaan varen.
Op uw verzoek wordt een extra schip geoffreerd. Ga voor een begroting uit van 200 tot 400 euro per schip (inclusief bemanning).

 

Zeilvakantie voor opstappers (max 6) op de Waddenzee

 Zie Zeilvakantie waddenzee

 

Overzicht catering aan boord
Maaltijden omschrijving prijs per persoon
Lunch bolletjes van de warme bakker zelf beleggen kaas, vlees, salades fruit € 10
Hartige hap kaasblokjes, stukjes vlees, nootjes €   7,50
Schippersmaaltijd éénpansgerechten, bv. stamppot, chili con carne, nasi , dessert € 17,50
Koud buffet in overleg vanaf € 17,50
Barbecue ( op eiland)
 
diverse soorten vlees van de slager, vis, salades, sauzen stokbrood
 
€ 22,50
 
 All-in prijzen samenstelling  
Lunch + bbq + dranken Hele dag zeilen incl. eten en drinken; ca. 10 consumpties p.p € 52,50
Lunch + bbq + dranken Dagdeel zeilen incl. eten en drinken; ca. 7 consumpties p.p € 45,-
bbq + dranken Afsluiten met bbq na een dag(deel) zeilen; ca. 7 consumpties p.p € 35,-
Lunch + dranken Lunch met ca. 5 consumpties p.p. € 18,75
dranken   prijs per cons.
frisdranken jus dorange, cola, cola-light, spa € 1,50
alcoholhoudende Bier, wijn (rood / wit), rosé € 2,00